Quantcast
Channel: kraftsport – Bodymag.no
Viewing all articles
Browse latest Browse all 18

Norges sterkeste slakter!

$
0
0

Hanne Gausland (20) fra Haugland var yngste deltaker i Norges Sterkeste Kvinne i år. Hun er et talent vi kan glede oss til å se mer av fremover. Konkurrentene kan grue seg til å slaktes 😉

Hanne trener på Gymmen 24/7 på Nærbø. Når hun konkurrerer representerer hun Gymmen Strongman Team. Her får du vite litt mer om talentet. La deg inspirere!

Les også: Gymmen Strongman Team (2013)

Les også: Norges Sterkeste 2020.

Meritter: 

3. plass — 2016, NM -75 (Hannes første konkurranse hvor hun hadde trent styrke/strongman i kun seks måneder). 

6. plass — 2017, NM åpen

3. plass — Kick Open

3. plass — 2018, NM -82

3. plass — NM åpen

2. plass — Kick Open

3. plass — 2019, NM -82

1. plass — Kick Open, Trøndelags Sterkeste

2. plass 2020, NM -82

Fortell litt om din fysikk og din vektklasse.

— Jeg er 180 cm høy og veier ca. 80-83kg. Det varierer litt og kommer an på dagen. Jeg prøver å ligge på rundt 82kg, siden det er denne klassen jeg konkurrerer mest i. Jeg prøver å ikke fokusere så mye på vekta så lenge jeg er innenfor min vektklasse. I 2016 da jeg begynte å trene, lå vekta på ca. 72kg. Det er spennende å se hvordan styrketrening og rett mat kan forandre vekten og kroppssammensetningen.

Du er Norges sterkeste 20-åring, men også norges sterkeste slakter. Fortell oss hva du jobber med. 

— Jeg jobber på Håland Kjøtt, den lokale slakterbutikken vår. Her har jeg tatt svennebrev som butikkslakter og er nå snart ferdig som pølsemaker-lærling. Planen er å fortsette som pølsemaker — en svært variert jobb med mange ulike arbeidsoppgaver, som jeg stortrives med! 

Hanne_Gausland_Norges_sterkeste


Når begynte du å interessere deg for strongwoman og hvorfor?

— Det hele begynte i mai 2016 da jeg ble med mamma på gymmen for å teste litt strongman-øvelser for første gang. Jeg klarer ikke helt å huske at jeg hadde en spesiell grunn da jeg begynte, men det hang nok litt sammen med at mamma allerede hadde holdt på med dette en stund. Det var jo veldig spennende å høre da hun fortalte hva hun hadde gjort på trening og se alt hun fikk til. Da jeg begynte, hadde jeg absolutt ingen planer om å konkurrere, men så kom øvelselista for NM 2016 ut og jeg innså at jeg faktisk kunne klare å løfte noen av vektene. Etter det var jeg solgt. Så ble jo det som startet som en liten spøk helt i starten, til noe av det som har blitt et mer langsiktig mål — det å faktisk bli STERKERE enn mamma!

Hanne imponerer under Hercules hold.


Kan du fortelle litt mer om moren din og oppveksten din?

— Jeg har vokst opp på landet sammen med mamma, pappa og mine to yngre brødre. Vi bor ikke på gård, men jeg har alltid hatt flere ulike dyr opp gjennom åra. Alt fra kanin, marsvin, høner og katter til pinnedyr, skilpadder og kalkuner. Jeg lærte fort å ta ansvar for disse. Jeg begynte også å jobbe på en av nabogårdene da jeg var 10-11 år. Da var jeg med på å gi melk til kalvene og måke hos kyrne. Hadde det ikke vært for mamma, så tror jeg aldri at jeg hadde begynt med strongwoman eller styrketrening i det hele tatt. Mamma har alltid vært, og vil nok alltid være, mitt største forbilde. Hun er den sterkeste jeg kjenner på alle ulike måter, og min bestevenn i hele verden! Det å ha denne fellesinteressen betyr veldig mye. Det å ha noen så nærme som man kan dele både oppturene og nedturene med, noen som virkelig forstår alt — det er gull verdt. 

Med mamma Linda i Hannes første konkurranse.


Hvordan blir man egentlig god i kraftsport? Er teknikk viktigere enn styrke?

— Man må være dedikert! Man må legge ned alt arbeidet som kreves, også på dager der man ikke har lyst. Man må jobbe målrettet og dedikert mot målet. Det blir mest som en livsstil. Personlig tror jeg at teknikk og styrke går hånd i hånd. For eksempel innen strongman er det flere rett og slett merkelige objekter som skal løftes eller bæres — og ofte på tid. Da er det en fordel å ha vært borti de ulike elementene før. Men også om målet er å nå så langt som mulig innen strongman, så vil det nok absolutt være en fordel å være med på så mange konkurranser som mulig, for å hente erfaring.

Hanne_Gausland_Norges_sterkeste_bags_over_bar

Hva er målet ditt med disse konkurransene?

— Hovedmålet mitt med å konkurrere er å få så mye erfaring som mulig, for å kunne komme så langt som mulig innen denne sporten. Bortsett fra det, gjør jeg det fordi jeg synes det er utrolig gildt og givende. Det å ha et spesifikt mål eller en konkurranse å jobbe mot, gjør også at treningen for meg blir lettere å gjennomføre på dager jeg virkelig ikke har lyst. Det handler ikke bare om hva jeg har lyst til den dagen, men hvor langt jeg vil nå og hva jeg må gjøre for å komme dit. Jeg har også et langsiktig mål om å stå på toppen av pallen i Norges Sterkeste, og en dag konkurrere i utlandet.

Det har blitt litt flere jenter i sporten. Hva tror du er grunnen til det?

— Helt ærlig, så har jeg ikke noe godt svar på det, annet enn at det nok er flere som har innsett at strongman faktisk er mer enn svære menn på 150kg+, som løfter store steiner og dekk. Det er faktisk for alle.

Hanne i bags over bar.

Hva gruet du deg mest til under Norges Sterkeste 2020?

— Egentlig så gruet jeg meg litt til alt, men på samme tid ikke så mye. Det som stod på toppen av lista var om jeg skulle klare å gjennomføre alle øvelsene, da det var noen av dem, som for eksempel markløften, jeg hadde hatt litt problemer med i tiden før konkurransen.

Hva overrasket deg mest i konkurransen?

— Det som overrasket meg mest var faktisk meg selv og alt jeg klarte. 


Har du noen andre hobbyer enn å løfte tungt?

Bortsett fra å løfte tung, så er jeg veldig glad i hester. Det har jeg vært siden jeg var fire år og begynte på rideskole. Jeg hadde egen hest for en stund tilbake — ei lita islandshest-hoppe som vi kalte Stjernå. Etter henne har jeg aldri helt vært klar til å legge hestene og ridningen fra meg. Enda går jeg flere dager i uken og steller hester, og rir i en stall her i området. 

Islandshesten “Stjernå” som Hanne hadde for noen år tilbake.



Til slutt, hvordan ser din uke ut?

Ei vanlig uke for meg ser som regel slik ut:

Mandag – Jobb og trening.

Tirsdag – Jobb og trening

Onsdag – Jobb og stallen.

Torsdag – Jobb og trening.

Fredag – Jobb, stallen og trening

Lørdag – Jobb (ikke hver helg), stallen og trening.

Søndag – Stallen.

Er det noen du vil takke til slutt?

— Først må jeg takke min kjære MAMMA!! Hun stiller alltid opp for meg uansett hva. Hun er alltid den som heier høyest, gir de beste klemmene, og hvis jeg trenger det så smører hun lett ei skive med prim til meg på null komma niks. Jeg vil også takke mine sponsorer, Queenie og Andrea på Klinikk For Alle Madla, som hjelper meg slik at kroppen kan fungere optimalt — ikke bare på konkurranse, men også på trening. Også mine andre sponsorer TGpumpeservice og Kristiansen Betongpumping. 

Takk for intervjuet. Vi heier på deg og gleder oss til å se deg på toppen av pallen, både her hjemme og i utlandet fremover! Lykke til!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 18

Latest Images